Gastronomisch genieten in Groot-Bijgaarden ...

contact
vacature

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

U vindt het formulier onderaan de pagina.

Welkom bij Restaurant Michel

In ons gastronomisch restaurant wordt u verwelkomd in stijl en kan u genieten van de betere keuken onder leiding
van chef-kok Robert Van Landeghem en bijgestaan door zoon Sam Van Landeghem.

Gastvrouw Lily Borghs maakt het u graag zo gezellig mogelijk.
Er is keuzemogelijkheid uit een aantal interessante formules.


Restaurant Michel werd eind november 2008 bekroond met een MICHELINSTER
en de zaak kreeg een mooie quotering (15,5/20) in restaurantgids
GAULT&MILLAU

Foto + tekst

Reserveer je tafel en geniet ...

RESERVEER HIER JE TAFEL ONLINE EN KRIJG ONMIDDELLIJK BEVESTIGING VAN JE RESERVATIE.

Naar aanleiding van de opgelegde regels door de federale overheid zijn we genoodzaakt om onze reservaties te beperken.
Voor reservaties van 6 tot 10 personen gelieve ons telefonisch te contacteren of per mail.
Dank voor u begrip.

Menu en à la carte ...

KENNISMAKINGSMENU

alle menu's worden geserveerd per tafel

KENNISMAKINGSMENU

Inlandse asperges op "Vlaamse wijze"

Navarin van Texels lams
groenten van "Het Neerhof

Crème brûlée
met jasmijn thee imperial

>>>Extra kaasselectie "Van Tricht" supplement € 15,-


Menu 3-gangen € 55,-
aangepaste wijnen € 35,-

Kennismakingsmenu wordt enkel niet op zaterdagavond geserveerd ( wel middag)

MARKTMENU

alle menu's worden geserveerd per tafel

MARKTMENU

Wilde zeebaars
komkommer, limoen, kokkels

Inlandse witte asperges
zeetong, lamsoor, arbequina

Mowi zalm suprême op de grill
roodloof, honing, zwarte look

Kalfsribstuk uit Limousin
artisjok, lenteui, ratte grenaille

Aardbei, rode biet, limoen

>>>Extra kaasselectie "Van Tricht" supplement € 15,-


Menu 4-gangen € 80,- – aangepaste wijnen € 40,-
*Menu 5-gangen € 92,- – aangepaste wijnen € 45,

Á LA CARTE

VOORGERECHTEN

Wilde zeebaars

komkommer, limoen, kokkels

Limousin ossenhaas

tataki, inktvisjes, romesco

Inlandse witte asperges

zeetong, lamsoor, arbequina

Royal Belgium Caviar "Oscietra" 30gr

zure room, aardappelblinis

"Imperial Heritage" caviar 30gr

zure room, aardappelblinis

HOOFDGERECHTEN

Viennoise van grietbot

octopus, dragon, spitskool

Tarbot uit de oven

biogroenten, mousseline of dijonnaise

Kalfszwezeriken 'minute'

kurkuma, jonge spinazie, polenta

Hoeveduif "Poitou"

Cévenne ui, grondwitloof, veldsla

DESSERTEN

Aardbei, rode biet, limoen

Crème brûlée

met jasmijn thee imperial

Dame Blanche

bourbon vanille ijs, chocolade selection cacao-trace, slagroom


Hier werken we met duurzame chocolade van Cacao-Trace met een uitzonderlijke smaak. Zo dragen we bij aan een ingrijpende verbetering van de levensomstandigheden van duizenden cacaoboeren - Puratos

Crêpe Normande

met appelen

geflambeerd met Calvados supplement € 12,-

Selectie van 5/7 hoevekazen

brioche, home made confituur

Home-made MOCKTAILS ...

de recepten.

Home made Chicon d'Amour
(voor 1 glas)

1 klein stronkje witloof
1 blaadje mini witloof
6 soeplepels granaatappelpuree
6 cl pompelmoessap
5 koffielepel honing van Hof ter Vrijleghem

Bereiding
Mix het witloof, de granaatappelpuree, het pompelmoessap en de honing.

Shake met ijs en zeef dubbel in een kan.
Giet het mengsel in een glas en werk af met het blaadje witloof en wat geraspte muskaatnoot.

Tip
Werk met mooie glazen voor een whaw-effect!


Home Made Healthy Powerjuice
(voor 4 glazen)

1 l appelsap
4 koffielepels yuzusap
100 gr rucola
100 gr babyspinazie
schijfje appel

Bereiding
Koel het appelsap goed voor en mix het samen met het yuzusap, de rucola en de babyspinazie.

Giet het mengsel in een glas en werk af met een schijfje appel.

Tip
Werk met mooie glazen voor een whaw-effect!


Home Made Idee van Mammie
(voor 2 glazen)

20 cl sinaasappelsap
300 gr rabarber
10 cl rietsuikersiroop
4 blaadjes basilicum
halve limoen
Zeste van citroen
5 cl bruis water

Bereiding
Snijd de rabarber in grote stukken en voeg bij de rietsuikersiroop.

Kook ze al roerend op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten.
Laat deze al roerend afkoelen en mix ze.
Voeg de sinaasappelsap en het bruis water toe en meng deze goed onder elkaar.
Vul deze mocktail in een mooi glas en werk af met een takje basilicum en eventueel wat zeste van citroen.

Tip
Voeg eventueel wat kleur toe met wat sap van rode biet.


Home Made Ice Tea
(voor 4 glazen)

40 cl rietsuikersiroop
2,5 cl muntsiroop
10 kaneelstokken
10 st steranijs
10 takjes verse munt
10 cl vers limoensap
1 l water
25 gr Earl Grey thee

Bereiding
Breek de kaneelstokken en de steranijs en verwarm ze in een pan tot ze beginnen te roken.
Herhaal dit driemaal.

Giet er de rietsuikersiroop over en haal van het vuur.
Laat dit mengsel een tweetal uur trekken.
Kook het water en haal van het vuur.
Doe er de Earl Grey thee bij en laat vijf minuten trekken.
Zeef de warme thee en meng hem met de zelfgemaakte siroop en het limoensap.
Giet in een glas en werk af met wat munt.

Tip
Deze iced tea is perfect op voorhand te maken in grote hoeveelheid. Voeg een
stengel citroengras toe of werk met droogijs voor het showeffect.

Restaurant Michel

RESTAURANT MICHEL

Robert en Lily Van Landeghem-Borghs & zoon Sam Van Landeghem.


Alfons Gossetlaan 31
1702 Groot-Bijgaarden
Tel.: 02 466 65 91

info@restaurant-michel.be
BTW: BE0 861.088.992


Zondag en maandag gesloten

Contact

Subscribe

* indicates required